tirsdag den 5. december 2017

Kursus for ledere

Kursus for ledere

En tænketank har offentliggjort et såkaldt kodeks om hvordan man får succes som mellemleder.
Budskabet lyder på at mellemlederen må opnå både sine overordnede og underordnedes tillid –og må ikke blive identificeret med en af delene.
Formularen for succesrig mellemledelse er at droppe kritik og i stedet sørge for empati i forhold til de ansatte. Anerkendende ledelse fungerer som den bedste motivation. Desuden er en succesrig mellemleder i stand til at kende forskel på sine underordnede – for nogle er arbejdet som et livsprojekt, andre er der fra kl. 08-16 og slut. Ledelse skal derfor skrædder syes den enkeltes behov for at give det bedste resultat.
Det er derfor vigtigt at udvikle lederes kvalifikationer.
Med kvalitetsreformen fra 2007 fik ledere i det offentlige ret til lederuddannelse på diplomniveau, og en ny undersøgelse, fra Danmarks Evalueringsinstitut, viser faktisk at lederne efter uddannelse oplever, at uddannelsen har styrket dem i deres hverdag. Men også et kort ledelses kursus kan gavne en virksomheds ledere og give dem værktøjer de kan benytte i deres daglige arbejde.
Mange har sikkert før hørt tale om Peter princippet.
Det går ud på at man forfremmer nogen til deres inkompetence niveau.
Dette princip ses anvendt tit på danske arbejdspladser, hvor den medarbejder som præsterer bedst i en afdeling bliver forfremmet til teamleder, uden at have som helst ledelsesmæssige kompetencer.
Arbejdspladserne kan vinde meget ved at fokuserer på at udvikle deres lederes evner inden for ledelse.
Dette gøres med ledelses kurser hvor teamlederne lærerredskaber de kan benytte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Lederuddannelse

Lederuddannelse for iværksætteren Som iværksætter og virksomhedsejer, er der mange bolde at holde i luften, og for den dynamiske iværksæ...